Νέα / Δελτία Τύπου

Υπό τους ήχους του Φεστιβάλ ΑΝΩ οι επαφές του Σεβ. Καθολικού Επισκόπου Σύρου π. Πέτρου Στεφάνου στη Ρώμη

Ως εκπρόσωπος της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδας, ο Σεβ. Καθολικός Επίσκοπος Σύρου π. Πέτρου Στεφάνου, παραβρέθηκε στην Εαρινή Σύνοδο της Ιταλικής Καθολικής Ιεραρχίας που διεξήχθη στη Ρώμη υπό την προεδρία του Πάπα Φραγκίσκου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ιταλική πρωτεύουσα, ο Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου πραγματοποίησε σημαντικές επαφές για το μέλλον του Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ, το οποίο από το 2017 διοργανώνουν η Καθολική Επισκοπή Σύρου και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών Σύρου στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου της Άνω Σύρου.

Στη συνάντηση του με τον γνώριμο στο Συριανό κοινό, οργανίστα του Βικαριάτου για την πόλη του Βατικανού στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, Τζιανλούκα Λιμπερτούτσι, συζητήθηκαν θέματα νέων συνεργασιών και στήριξης του θεσμού, ενώ με τον Μάρκο Μορικόνε, εξετάστηκαν οι προοπτικές παρουσίασης – σε προσεχή διοργάνωση – του μοναδικού έργου για εκκλησιαστικό όργανο και ορχήστρα που συνέθεσε ο διάσημος πατέρα του, Ένιο Μορικόνε.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 8ου Φεστιβάλ ΑΝΩ που θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 25 Αυγούστου, θα παρουσιαστεί στο προσεχές διάστημα.