Νέα / Δελτία Τύπου

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ – 4η μέρα

Μια ανεπανάληπτη πολιτιστική εμπειρία βίωσε το κοινό που παραβρέθηκε στη χθεσινή συναυλία του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ», στο προαύλιο του Ησυχαστηρίου «Παναγία της Ελπίδος» της Ιεράς Μονής των Αδελφών του Ελέους.

Το σύνολο εγχόρδων «Athens Classical Players», που αποτελείται από δεξιοτέχνες μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, απέδωσε με αριστοτεχνικό τρόπο πασίγνωστα μουσικά έργα κορυφαίων συνθετών, δημιουργώντας μια μαγική ατμόσφαιρα με θαλασσινή αύρα, στο κέντρο της νεοκλασικής Ερμούπολης.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση έδωσε τη δυνατότητα σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό να παρακολουθήσει το υψηλό επίπεδο των καλλιτεχνικών επιλογών του Φεστιβάλ, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της συνεχούς προσπάθειας ανάπτυξης του θεσμού.

Φωτογραφίες: Γιάννης Μανούσος – Στέφανος Μαμίδης

Επόμενη συναυλία:

Οι εκδηλώσεις του 7ου Φεστιβάλ «ΑΝΩ» ολοκληρώνονται σήμερα, Σάββατο 26 Αυγούστου, στις 20.00, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο, με τη συναυλία του οργανίστα Κάρελ Μαρτίνεκ από την Τσεχία και την Συριανής καταγωγής υψίφωνου, Χριστίνας Ασημακοπούλου, το πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνει έργα διάσημων Τσέχων συνθετών, γνωστές άριες, αλλά και αυτοσχεδιασμούς στο εκκλησιαστικό όργανο πάνω σε Ελληνική Ποίηση. Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τσεχικό Κέντρο της Αθήνας.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Φεστιβάλ «ΑΝΩ» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.