Νέα / Δελτία Τύπου

Το φεστιβάλ ΑΝΩ 2022 ολοκληρώθηκε!

Αυλαία για το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» που ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το προηγούμενο Σάββατο, 27 Αυγούστου.

Μετά από δυο χρόνια περιορισμών, το Φεστιβάλ ΑΝΩ επέστρεψε πιο ζωντανό και δημιουργικό από ποτέ στις συναυλίες με παρουσία κοινού, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Άνω Σύρου.

Με εξαιρετικές συναυλίες από σημαντικούς σολίστες, καλεσμένους από τρεις ευρωπαϊκές χώρες, αποτύπωσε τον διεθνή χαρακτήρα του, τη δημιουργική του συνύπαρξη με διαφορετικές κουλτούρες, καθώς και τον σημαντικό ρόλο του στην ανάπτυξη ισχυρών δεσμών φιλίας και συνεργασίας με τις χώρες αυτές, αφού τις εκδηλώσεις του τίμησαν με την παρουσία τους η Διευθύντρια του Τσέχικου Κέντρου Αθήνας κα Lucie Kuligová και ο Πρέσβης της Πολωνικής Δημοκρατίας κ. Artur Lompart.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η φετινή παράλληλη εκδήλωση του Φεστιβάλ, με τα κινηματογραφικά αφιερώματα στην πρώτη οργανίστα του εκκλησιαστικού οργάνου του Αγίου Γεωργίου, κα Ελπίδα Ρηγούτσου, αλλά και στη μουσική συνάντηση δύο ιερέων, του Καπουκίνου μοναχού π. Τζούλιο Γκραμένια και του Διακόνου π. Βασίλειου Φραντζέσκου, να έχουν καταγραφεί ανεξίτηλα στη μνήμη των θεατών.

Τέλος, εξίσου επιτυχημένη κρίνεται η πραγματοποίηση της ομαδικής έκθεσης της Λέσχης Φωτογραφίας – Κινηματογράφου Σύρου, που διαφήμισε την Άνω Σύρο με τον καλύτερο τρόπο και ήταν η αφορμή για να συνεργαστεί το Φεστιβάλ με το τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου που εδρεύει στο νησί.

Κλείνοντας τη φετινή 6η διοργάνωση, η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ ΑΝΩ ευχαριστεί τους εθελοντές, συνδιοργανωτές, δωρητές, χορηγούς, χορηγούς μετακίνησης και χορηγούς επικοινωνίας για τη διαρκή και σημαντική στήριξη του θεσμού. Επιπλέον, ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, στη Λουκουμοποιία Συκουτρή και στο Εργαστήριο Φύσις – Αργυρένια Παραμάνη για τη δωρεά των αναμνηστικών που προσφέρθηκαν στους καλλιτέχνες, αλλά και στον Μπάμπη Κουλούρα για τη βιντεοσκόπηση της παράλληλης εκδήλωσης του Φεστιβάλ.

Φωτογραφίες: Στέφανος Μαμίδης