Νέα / Δελτία Τύπου

«ΑΝΩ» 2019 / Η τρίτη μέρα του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου

Η τρίτη συναυλία για το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Αυγούστου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο, με τον Ελβετό οργανίστα Alois Koch να συμπράττει με τον Έλληνα ομποΐστα Δημήτρη Σιδερή.

Ο σπάνιος αλλά και τόσο αρμονικός συνδυασμός των δύο οργάνων αναδείχτηκε μέσα από έργα διαφόρων συνθετών που έχουν γραφτεί ειδικά γι’ αυτή την συνύπαρξη. Το κοινό που γέμισε για μια ακόμη βραδιά τον χώρο του ναού είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και να απολαύσει πόσο ταιριάζει ο ζεστός και εκλεπτυσμένος ήχος του όμποε με τον επιβλητικό ήχο του εκκλησιαστικού οργάνου.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 23 Αυγούστου, με τον Έλληνα μουσικό Δημήτρη Κεραμιδάκη, ο οποίος θα μας παρουσιάσει το κινηματογραφικό όργανο (σε πρόγραμμα εξομοίωσης μέσω υπολογιστή) συνοδεύοντας ταινίες του βωβού κινηματογράφου.

Πρόκειται για εξέλιξη του εκκλησιαστικού, το οποίο βρισκόταν σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες συνοδεύοντας τις βωβές ταινίες κατά την προβολή τους, πριν αυτές αποκτήσουν «φωνή» στις αρχές του 20ού αιώνα.

H εκδήλωση πραγματοποιείται στο Ησυχαστήριο «Παναγία της Ελπίδας» των Αδελφών του Ελέους του Αγ. Βικεντίου, Καλομενοπούλου 5 στην Ερμούπολη

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, ώρα 8.00 μμ
Ο βωβός κινηματογράφος και το κινηματογραφικό όργανο
Δημήτρης Κεραμιδάκης (Eλλάδα)
Είσοδος Ελεύθερη

Φωτογραφίες: Νίκος Δεσύπρης – Δημήτρης Βαμβακούσης