Νέα / Δελτία Τύπου

ΑΝΩ 28η Οκτωβρίου / Απολογισμός

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, χθες, Πέμπτη 28η Οκτωβρίου, η επετειακή συναυλία του Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ, με την οποία το αγαπημένο Φεστιβάλ της Άνω Σύρου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Η συναυλία που πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία κοινού στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου, μεταδόθηκε διαδικτυακά από τις σελίδες του Φεστιβάλ ΑΝΩ σε YouTube και Facebook, καθώς και από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΛΗΘΕΙΑ TV (Χίος), ATLAS TV (Θεσσαλονίκη), ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΡΗΤΗΣ (Χανιά) και SYROS TV1 (Σύρος).

Η Ελένη Κεβεντσίδου (εκκλησιαστικό όργανο), η Σοφία Παπαδημητροπούλου (σοπράνο) και η Ιωάννα Βρακατσέλη (άλτο), παρουσίασαν ένα ενδιαφέρον και απαιτητικό πρόγραμμα, το οποίο, ξεκινώντας με Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και τα Πάθη του Χριστού, κατέληξε στους αγώνες για τη λύτρωση των Ελλήνων από τα τουρκικά δεσμά, μέσα από μεταγραφές για εκκλησιαστικό όργανο, έργων του Μανώλη Καλομοίρη και Νικόλαου Μάντζαρου. Ιδιαίτερα χρήσιμα και διαφωτιστικά υπήρξαν τα σχόλια του Νίκου Κανελλόπουλου, σύμβουλου προγράμματος του Φεστιβάλ ΑΝΩ, ανάμεσα στα μουσικά έργα που παρουσιάστηκαν.

Τέλος, η νεοκλασική ομορφιά της πλατείας Μιαούλη, της πλατείας Κανάρη, αλλά και του λιμανιού της Σύρου, αναδείχτηκαν και προβλήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από πλάνα drone, με τα οποία εμπλουτίστηκε το βίντεο της συναυλίας, το οποίο βρίσκεται πλέον αναρτημένο στο κανάλι του Φεστιβάλ ΑΝΩ στο youtube.

Επόμενη εκδήλωση:

ΑΝΩ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 6:00 μ.μ.
Έργα για εκκλησιαστικό όργανο και νυκτά έγχορδα
Ειρήνη Αναστασίου, εκκλησιαστικό όργανο
Ντορίν Λασκαρίδου, μαντολίνο
Λάμπης Μητσιάκης, μαντολίνο
Αριάδνη Χάγερ, μαντόλα

Η πράξη «Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου Άνω Σύρου ΑΝΩ» είναι ενταγμένη στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD-LEADER / Ομάδα Τοπικής Δράσης «Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε.» / Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Η Ευρώπη επενδύει στις αγροτικές περιοχές / Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων / Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020 / Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχέδιο αφίσας: Κώστας Καταγάς
Οπτική ταυτότητα Φεστιβάλ: Φρειδερίκος Ρούσσος / Syrostoday