Νέα / Δελτία Τύπου

ΑΝΩ Festival / ΚΑΤΩ Tour 2020 – Μέρα 3η και Απολογισμός

Το 4ο Φεστιβάλ ΑΝΩ ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο, 22 Αυγούστου, με την τρίτη και τελευταία συναυλία του, που παρουσίασαν ο τενόρος Γιάννης Κάβουρας και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Χρήστος Παρασκευόπουλος. Με ένα ακόμα μοναδικό πρόγραμμα που ένωσε τη φωνή με το εκκλησιαστικό όργανο και περιλάμβανε σπουδαία έργα Πολωνών συνθετών, η συναυλία που ήταν αφιερωμένη στην επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του Αγίου Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’, έκλεισε τον κύκλο συναυλιών του ιδιαίτερου – λόγω των συνθηκών – εφετινού Φεστιβάλ.

Κι αυτή η συναυλία ταξίδεψε ζωντανά μέσω live streaming, από την κορυφή του λόφου της Άνω Σύρου και τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ μέσω γιγαντοοθόνης, οι τυχεροί θεατές στον πανέμορφο χώρο του προαύλιου του Ενυδρείου στο Κίνι, απόλαυσαν τη μουσική εκδήλωση παρέα με τους ήχους των κυμάτων και τη θέα του ηλιοβασιλέματος.

Το μεγάλο στοίχημα για το εφετινό Φεστιβάλ που κερδήθηκε χάρη στην επιμονή των διοργανωτών του, ήταν να επωφεληθεί τις δυνατότητες που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία για να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, προσφέροντας πνευματική και ψυχική ανάταση μέσω της τέχνης και ταυτόχρονα, δίνοντας ένα ηχηρό παρών, ως ένδειξη ελπίδας και αλληλεγγύης σε καιρούς δύσκολους.

Τη συναυλία προλόγισε ο μουσικός παραγωγός και σύμβουλος προγράμματος του Φεστιβάλ ΑΝΩ, Νίκος Κανελλόπουλος.

Οι συναυλίες του 4ου Φεστιβάλ ΆΝΩ είναι πλέον αναρτημένες στο κανάλι του στο You Tube.

Οι διοργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» ευχαριστούν όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτού του ιδιαίτερα δύσκολου εγχειρήματος και εύχονται το 5ο Φεστιβάλ να μπορέσει να πραγματοποιηθεί ξανά με την παρουσία κοινού.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Φωτογραφίες: Γιάννης Μανούσος, Νίκος Δεσύπρης, Νηρέας Βεκρής