Νέα / Δελτία Τύπου

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» ολοκληρώθηκε!

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου από τις 20 έως τις 26 Αυγούστου 2018. Το καλλιτεχνικό επίπεδο όλων των συναυλιών διατήρησε τα υψηλά στάνταρντ της διοργάνωσης, ενώ ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή της συναυλίας που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, στο προαύλιο του Ησυχαστηρίου «Παναγία της Ελπίδας» των Αδελφών του Ελέους του Αγ. Βικεντίου.

Σημαντική υπήρξε η επισκεψιμότητα της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «About Polska» που σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα παρέμεινε ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ στον προαύλιο χώρο του Ναού, ενώ αμείωτο υπήρξε για δεύτερη χρονιά το ενδιαφέρον του κοινού για τις ξεναγήσεις στο εκκλησιαστικό όργανο και στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ τιμήθηκαν για την έμπρακτη υποστήριξη τους στη διοργάνωση από τον Καθολικό Επίσκοπο Σύρου π. Πέτρο Στεφάνου: το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης, η Πρέσβης της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα κα Άννα Μπαρμπάζακ και ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης.

Πληροφορίες για το ΑΝΩ 2018, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο: Φεστιβάλ ΑΝΩ 2018