Νέα / Δελτία Τύπου

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος εκδηλώσεων του Φεστιβάλ ΑΝΩ 2023

Με μια ζεστή γιορτινή βραδιά έκλεισε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, ο κύκλος εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» για το 2023. Αψηφώντας τον δυνατό αέρα και την παγωνιά, το φιλόμουσο κοινό του νησιού ανηφόρησε ως την κορυφή του λόφου της Άνω Σύρου, για να ζήσει μια ακόμη αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία και να δει από κοντά την πανέμορφα στολισμένη φάτνη που κατασκεύασαν τα μέλη της Ενορίας του Καθεδρικό Ναού Αγίου Γεωργίου.

Σε έναν κατάμεστο ναό, τα μέλη της Μικτής Χορωδίας Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας και του Φωνητικού συνόλου «Invirtus», υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Ρηγούτσου και τη συνοδεία στο πιάνο της Βούλας Γλύκα, τραγούδησαν με ιδιαίτερη αρτιότητα και ευαισθησία, αγαπημένους Χριστουγεννιάτικους ύμνους σημαντικών συνθετών και παραδοσιακά τραγούδια των χαρμόσυνων ημερών.

Στο σύντομο απολογισμό της 7ης διοργάνωσης του θεσμού, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Φεστιβάλ ΑΝΩ, Χάρης Βεκρής, αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο των εφετινών συναυλιών, αλλά και στις καινοτομίες του προγράμματος που επιμελήθηκε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Στέφανος Τσιαλής.

Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην προώθηση της ντόπιας καλλιτεχνικής δημιουργίας, με πρόταση του Φεστιβάλ ΑΝΩ, η Μικτή Χορωδία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της όμορφης βραδιάς παρουσιάζοντας σε πρώτη εκτέλεση για τετράφωνη χορωδία τον «Ύμνο προς την Σύραν» που συνέθεσε το 1898 ο Αντώνιος Μπιφέρνος πάνω σε ένα ποίημα του Παναγιώτη Λυμπερίου και εναρμόνισε ο Ζοζέφ Ακεψιμάς.

Τις ευχαριστίες του στα μέλη της χορωδίας εξέφρασε κλείνοντας την εκδήλωση ο Σεβ. Καθολικός Επίσκοπος π. Πέτρος Στεφάνου, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους να ζήσουν τις γιορτινές ημέρες που έρχονται μαζί με τον Χριστό και μέσα στην αγάπη Του.

Το βίντεο της εκδήλωσης είναι αναρτημένο στο κανάλι του Φεστιβάλ ΑΝΩ στο YouTube.

Φωτογραφίες: Στέφανος Μαμίδης, Νίκος Δεσύπρης