Νέα / Δελτία Τύπου

«ΑΝΩ» Χριστούγεννα 2020: Ακύρωση εκδήλωσης

Το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» ανακοινώνει τη ματαίωση της εφετινής εκδήλωσης του «ΑΝΩ Χριστούγεννα 2020». Λόγω του ότι στο εργασιακό περιβάλλον ενός εκ των μουσικών που θα συμμετείχαν στη συναυλία ανιχνεύτηκε κρούσμα θετικό σε Covid-19 και παρότι το rapid test στο οποίο υποβλήθηκε ο ίδιος ήταν αρνητικό, ένας από τους πλέον βασικούς συντελεστής της εκδήλωσης θα πρέπει να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό για μια εβδομάδα. Μετά από την εξέταση όλων των πιθανών σεναρίων προκειμένου να αποφευχθεί η ακύρωση της εκδήλωσης, δεν κατέστη δυνατός τόσο ο προσδιορισμός νέας ημερομηνίας μαγνητοσκόπησης, όσο και ο επαναπροσδιορισμός του μουσικού σχήματος της εκδήλωσης.

Το Φεστιβάλ ΑΝΩ ευχαριστεί τους μουσικούς και τους εθελοντές του για την πολύμηνη προετοιμασία του δύσκολου αυτού εγχειρήματος. Επίσης, ευχαριστεί τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την αναμετάδοση της εκδήλωσης σε όλη τη χώρα, καθώς και τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης για την χορηγία και τη στήριξη του στην όλη προσπάθεια ανάδειξης του νησιού μας, μέσω της προώθησης πολιτιστικών εκδηλώσεων εκτός των θαλασσίων συνόρων μας.

Δυστυχώς, εφέτος θα κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς Φεστιβάλ ΑΝΩ. Όμως μία πολύ θετική εξέλιξη για το Φεστιβάλ είναι η έγκριση της πρότασης που υπέβαλε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών Σύρου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (2014-2020), Υπομέτρο 19.2: «Στήριξη Υλοποίησης Δράσεων των Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/LEADER)», και συγκεκριμένα στην Υπο-δράση: 19.2.4.4: «Ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων» η οποία χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα αφορά χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» για τρία έτη, εξ ολοκλήρου από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των μηνών Μαρτίου, Ιουνίου (προφεστιβαλική εκδήλωση) και Δεκεμβρίου, ενώ το κύριο μέρος του Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται τον μήνα Αύγουστο, θα λαμβάνει χορηγίες από άλλους φορείς.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη διότι αφενός η πρότασή μας έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία και αφετέρου, η δραστηριοποίηση του Συνδέσμου σε ευρωπαϊκά προγράμματα κάνει βιώσιμες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και μας παρέχει σημαντική τεχνογνωσία.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τα στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων, για τη σημαντική βοήθειά τους στη διευκρίνιση ορισμένων πεδίων της πρότασης και την άριστη συνεργασία.

Οπτική ταυτότητα Φεστιβάλ: Φρειδερίκος Ρούσσος / syrostoday.gr